Poštovani članovi obitelji i prijatelji,

dana 08.svibnja 2020. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je Upute pružateljima usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi radi sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19 koje se odnose na smještaj u domovima za starije i nemoćne osobe i druge pružatelje usluga smještaja. Iste objavljujemo na stranici Doma u cijelosti.

Skrećemo pozornost da će od 11.svibnja 2020. dostava higijenskih potrepština, namirnica i ostalih potrepština u našem Domu biti organizirana na sljedeći način:

Paketi zapakirani u originalnom pakiranju, s odgovarajućim rokom trajanja,  predaju se zaposlenicima recepcije koji nisu u izravnom kontaktu s korisnicima smještaja, a zatim se prosljeđuju u skladišni prostor 72 sata. Molimo Vas da ako ste u mogućnosti sve donešeno pakirate u kartonsku ambalažu radi lakše manipulacije paketima. Također Vas molimo da na paketima napišete ime i prezime korisnika.

Posjete će biti osigurane od 18. svibnja uz  i to svakim danom od 16 do 19 na način da će za nepokretne i teško pokretne osobe posjetitelji ulaziti u sobe korisnika  i to najviše jedan posjetitelj u sobi  uz strogo pridržavanje mjera (obvezna dezinfekcija ruku, zaštitna maska i rukavice koje će dobiti na ulasku u Dom od strane recepcionera). Potom će medicinska sestra na ulazu izmjeriti temperaturu posjetiteljima beskontaktnim toplomjerom. Prilikom ulaska u Dom svaki posjetitelj će dobiti na potpis izjavu da  nema simptome COVID-19, da nije u samoizolaciji i da njegovi ukućani nemaju respiratorne simprome.

Iste mjere vrijedit će za posjetitelje pokretnih korisnika koje će se organizirati u vanjskom prostoru (dnevnom boravku u prizemlju te dvorištu Doma). Mole se posjetitelji pokretnih korisnika da najave posjet kako bi isti bilo jednostavnije organizirati uvažavajući preporučenu fizičku udaljenost.

Zahvaljujemo na suradnji,

Dom Medimar Prigorje