Poštovani članovi obitelji i prijatelji,

dana 30. siječnja 2021. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelj i socijalne politike donijelo je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi koje se odnose na smještaj u domovima za starije i nemoćne osobe i druge pružatelje usluga smještaja. Iste objavljujemo na stranici Doma u cijelosti.

Skrećemo pozornost da će od 01.veljače 2021. dostava higijenskih potrepština, namirnica i ostalih potrepština u našem Domu biti bez prethodne pohrane. Molimo donositi originalno pakirane proizvode.

Posjete će biti osigurane od 08. veljače uz  i to  svakim danom od 15 do 17 sati  na način da će za nepokretne i teško pokretne osobe posjetitelji ulaziti u sobe korisnika  i to najviše jedan posjetitelj u sobi  uz strogo pridržavanje mjera (obvezna dezinfekcija ruku, zaštitna maska. nazuvci i rukavice). Posjete na 1. katu stacionara biti će organizirane ponedjeljkom, na 2. katu utorkom, na 3. katu srijedom a na 4. katu četvrtkom. Posjete se organiziraju uz prethodnu najavu na recepciji, u ograničenom trajanju od 15 minuta uz razmak od najmanje 1,5 metar. Na ulazu u dom posjetiteljima će se izmjeriti tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerom. Prilikom ulaska u Dom svaki posjetitelj će dobiti na potpis izjavu da  nema simptome COVID-19, da nije u samoizolaciji i da njegovi ukućani nemaju respiratorne simptome.

Iste mjere vrijedit će za posjetitelje pokretnih korisnika koje će se organizirati u vremenu od 10 do 12 sat te od 15 do 17 sati u vanjskom prostoru ( u dvorištu Doma) uz obavezno nošenje zaštitnih maski i poštivanja svih propisanih mjera zaštite radi sprečavanja i suzbijanja COVID-19.  Također je moguće ostvarivati posjete na način kao i do sada, u zasebnoj prostoriji odvojenoj pleksiglas staklom. Mole se posjetitelji pokretnih korisnika da najave posjet kako bi isti bilo jednostavnije organizirati uvažavajući preporučenu fizičku udaljenost.

Od 08. veljače korisnicima Doma koji su primili 2. dozu cjepiva biti će omogućen izlazak izvan prostora Doma u trajanju od 1 sat dnevno. Korisnicima koji će tek primiti 2. dozu cjepiva bit će omogućen izlazak izvan prostora Doma od 26.02.2021.

Zahvaljujemo na suradnji, Dom Medimar Prigorje