Smještajni kapacitet od 132 ležaja

S ukupnim kapacitetom od 132 ležaja Dom za starije osobe Medimar Prigorje jamči zadovoljstvo sadašnjih i budućih korisnika u modernom uređenom prostoru, koji je zadobio najviše ocijene nadležnih službi na temelju svoje sigurnosti i funkcionalnosti.

Prirodno osvijetljene i klimatizirane prostorije

Svaka soba uz veliki izvor prirodne svjetlosti opremljena je idealnom razinom umjetne rasvjete, najnovijim bolničkim i apartmanskim ležajevima, LCD televizorima, modernim sustavom grijanja i klima uređajima.

Testirani zaposlenici za najbolju uslugu

Veliku smo energiju uložili u pronalaženje i testiranje osoblja kako bi mogli osigurati najbolju zdravstvenu skrb i sigurnost naših korisnika. Naš mnogobrojni tim trajno se usavršava i educira u cilju pružanja zdravstvene njege i brige oko korisnika na svjetskoj razini.

  • Odlična prometna povezanost

  • Mogućnost boravka izvan ustanove preko dana

  • Fizikalna terapija

  • Društvene igre, događanja i druženje

  • Suradnja s raznim udrugama i ustanovama u lokalnoj zajednici

  • Internet

  • Telefon

  • Socijalna podrška i kvalitetno provođenje vremena

  • Organizacija izleta

Prije dolaska na smještaj u Dom većina korisnika živjela je na području  Zagreba (Sesvete i okolica), manji broj njih na području SamoboraVaraždinaVukovaraSiskaOpatijeTrogiraPožegeRijeke i Makarske.

Prosječna starost korisnika je oko 80 godina. Korisnici koji su boravili u drugim ustanovama često govore kako domovi za starije osobe u Zagrebu nisu na dovoljno visokoj razini. Kod nas je situacija svakodnevno usmjerena k napredovanju i pružanju što kvalitetnije usluge našim korisnicima. Stanje naših korisnika raznoliko je te su kod nas smješteni potpuno pokretni, polupokretni i nepokretni korisnici. Većina korisnika je teže pokretna i koriste neko od pomagala.

Korisnici koji su pokretni, prostorno i vremenski orijentirani mogu samostalno izlaziti van Doma u vremenskom rasponu od 7 do 19 sati. Teže pokretni korisnici mogu izlaziti van Doma uz pratnju. Većina korisnika obilazi trgovine i ljekarne koje se nalaze u neposrednoj blizini Doma te šeću po kvartu Sesveta.

Od aktivnosti korisnicima je ponuđena grupna fizikalna terapija s fizioterapeutima koja se održava 3 puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), individualna fizikalna terapija, razgibavanja i masaže.  Korisnici se svakodnevno druže u zajedničkom dnevnom boravku, razgovaraju uz kavu o aktualnim temama, svakodnevno igraju društvene igre (šah,“Čovječe ne ljuti se“, domino, kartaške igre, mlin) sa socijalnom radnicom. Kao jedna od novih ustanova u Zagrebu, smatramo da izravno doprinosimo kvaliteti usluga koje nude domovi za starije osobe u Zagrebu stoga vjerujemo da s nama ne možete pogriješiti.