Stariji su kod na cijenjeni i brinemo o njima prema najvišem standardu

  • 24-satna medicinska skrb i njega (uključujući vađenje krvi, promjene katetera, previjanja)
  • Kompletna tjelesna i zdravstvena njega
  • Primamo pacijente u terminalnoj fazi
  • Prilagođena prehrana – tri obroka i jedan međuobrok
  • Omogućavamo i palijativnu skrb
  • Fizioterapije i medicinske masaže
  • Nadzor liječnika opće medicine (dva puta tjedno i po potrebi)
  • Pranje i glačanje posteljnog i osobnog rublja
  • Dodatne usluge (frizer, pediker, kozmetičar i sl.)

Pružamo 24 satnu medicinsku skrb i nadzor korisnika o kojima brine stručno osoblje s višegodišnjim iskustvom u pružanju medicinske skrbi.

Naš tim čine medicinske sestre/tehničari (VSS/SSS), njegovatelji i gerontodomaćice.

Najveću pažnju pridodajemo samoj njezi korisnika (kupanje, njega tijela, presvlačenje).

Uz mogućnost kapaciteta 52 ležaja na odjelima pojačane zdravstvene njege, naše se osoblje educira i usavršuje u provođenju nekih od najtežih zdravstvenih postupaka kako bi omogućili što bolju i kvalitetniju brigu oko korisnika.

Dio tima zadužen za aktivan boravak i zdrav duh naših korisnika su fizioterapeuti. Uz provođenje redovne grupne fizikalne terapije naši fizioterapeuti provode i individualnu fizikalnu terapiju sa svakim korisnikom minimalno 3 puta tjedno

Također tijekom boravka u domu nudimo i mogućnost dolaska vanjskih suradnika u svrhu poboljšanja i kvalitete fizikalne terapije i rehabilitacije osobito (i na čemu inzistiramo) ako to zahtjeva zdravstveno stanje pacijenta kako bi boravak u Domu bio što bolji.

Liječničke preglede i terapijske postupke vodi domski liječnik koji je s medicinskim osobljem u 24 satnom kontaktu kako bi omogućili što bolju skrb.

U liječnički tim ubrajamo i vanjske suradnike poput fizijatra, psihijatra, dijabetologa, oftalmologa i stomatologa.

Pružamo uslugu vrhunske kuhinje s domaćom recepturom. Naša prostrana kuhinja opremljena je najsuvremenijom opremom i zadovoljava sve zakonske regulative i propise.

Uz redovitu kontrolu i provjeru nadležnih službi garantiramo da je hrana koju naše kuharice i pomoćne kuharice pripremaju uvijek svježa i kvalitetna. Nudimo široki spektar hrane, te se u dogovoru s medicinskim osobljem priprema tjedni menu kako bi se zadovoljile navike, želje i potrebe korisnika.

“Čistoća je pola zdravlja”– uzrečica u koju jako vjerujemo i trudimo se svakodnevno provoditi. Sastavni dio našeg tima su spremači/spremačice koji svakodnevno brinu o čistoći životnog prostora korisnika

U Domu Medimar Prigorje u sklopu usluge nudimo uslugu pranja, sušenja i glačanja odjeće svih naših korisnika.

Dio tima je i naša socijalna radnica koja se brine o zadovoljstvu i sigurnosti statusa korisnika u domu

Moguće probleme i nedoumice povjerite osobi koja će Vas razumjeti i na stručan način pokušati naci najbolje rješenje.

Dodatne usluge i prateći sadržaj

Dostupnost novina svakog dana ( 24 sata, Jutarnji list,Večernji list). Dostupna je usluga frizerke i pedikerke jednom tjedno tako da svi korisnici, mlađi i stariji imaju priliku da se osjećaju bolje uz vrhunsku uslugu naših partnera. Slave se rođendani korisnika jednom mjesečno, održavaju se kreativne radione dva puta mjesečno, gostuje KUD Sesvete s prigodnim programom (jednom mjesečno), gostuju djeca iz “DV Leptir” s prigodnim programom (jednom mjesečno).

Obavlja se grupna i individualna radna terapija za teže pokretne korisnike sa socijalnom radnicom, formirana je  čitalačka grupa,individualni rad (šetnja, izlaz s teže pokretnim korisnicima), obilježavaju se važni blagdani. Organiziramo izlete za naše korisnike. Imamo suradnju sa studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu tako da kod nas stariji dobivaju izvrsne pravne savjete, Studijski centar socijalnog rada koji obavljaju praksu u našoj ustanovi i pomažu korisnicima u svakodnevnim zabavnim aktivnostima. Organiziraju se predavanja na zanimljive i aktualne teme o zdravlju.

Korisnici u sobama imaju telefone na koje mogu razgovarati sa svojim bližnjima. Mogućnost je korištenja interneta za korisnike koji imaju svoje računalo.